Smartlog v3 » Sundheden over alt » Skal der undervises i brugen af alkohol?
Opret egen blog | Næste blog »

Skal der undervises i brugen af alkohol?

12. Jun 2008 22:33, sundhedhelbred

Mange bliver tudet ørene fulde af den samme sang. Vi - altså os danskere - drikker for meget alkohol. Vi vælter med flaskerne så snart der er mulighed for det. Det nok meste kendte danske ord, vel og mærke uden for Danmark - hygge, hænger ofte også sammen med hyppigt alkoholindtag.

Gennem de semeste år er der blevet gennemført en række ændringer i de danske skoler. Nye tiltag er blandt undervisning i alkoholmisbrug, behandlingsformer som minnesotabehandling, alt sammen for at sikre at de unge ved hvad det vil sige at drikke alkohol og hvad det kan føre med sig. De unger skal vide at alkohol kan nydes uden at der bliver et decideret alkoholproblem ud af det.

På samme måde kan man sagtens forestille sig at andre fag kunne indgå. Seksualundervisning i samme stil med alkoholrådgivning, vejledning og behandling af ludomani, sundhed i form af motion osv.

Det vigtigste er - vil nogen mene - at danskerne ikke fremover ubevidst får et stempel på forhånd. Vi er jo ikke 5,5 mio. alkoholikere - men vi skal nok måske til at overveje det.

Arkiv