Smartlog v3 » Sundheden over alt » Ludomani og alkoholafhængighed er forbundet
Opret egen blog | Næste blog »

Ludomani og alkoholafhængighed er forbundet

23. Jun 2008 15:33, sundhedhelbred

Nye undersøgelser har afsløret at der er en klar tendens mellem fysisk alkoholafhængighed og ludomani . Undersøgelsen hedder ” Pathological Gambling and Alcohol Use Disorder” og er, ikke mærkeligt, foretaget i Minnesota, som jo er kendt for minnesotakur . Sammenhængen mellem ludomani og alkoholisme skyldes formentlig en dysfunktion i den af hjernen som har med belønning at gøre. Det tragiske er netop at mange ludomaner netop spiller deres penge væk når de er stangberusede. En god brandert hjælper nemlig sjældent ved pokerbordet eller på kasinoet, så alkoholikerne er MEGET lette ofre.


Nyt drug på vej
I Minneapolis, hovedstaden i Minnesota, har andre forskere fra University of Minnesota fundet ud af et medikament, naltrexone, som bliver benyttet til alkoholafvænning faktisk også hjælper mod ludomani. I et såkaldt dobbelt blind placebo test forsøg hvor ludomaner fik naltrexone stoppede 40% med at spille i mindst en måned. Kun 10% af dem som fik placebo var i stand til at dæmme op for spillelysten.

Begge disse undersøgelser lover godt for især ludomaner som har haft svært ved at forklare omgivelserne deres trang til at spille. Naltrexone er naturligvis ikke en kur mod ludomani man måske et nyttigt værktøj at have ved hånden når andre metoder ikke fungerer.

Kommentarer

  1. ralph lauren france
    10. Oct 2012 08:20
    1

    De style classique et sobre qui s'appuient sur des couleurs neutres et des dessins aux styles yeux popping vraiment innovant et qui présentent les dernières tendances pour l'horlogerie, vous êtes sûr de trouver ce qu'il vous faut pour tous vos événements importants.

Arkiv