Smartlog v3 » Sundheden over alt » Ludomaner kan ikke slippe spillet
Opret egen blog | Næste blog »

Ludomaner kan ikke slippe spillet

21. Nov 2008 14:35, sundhedhelbred

Som så meget andet her i livet er forebyggelse den bedste måde at undgå problemer på. Det gælder således når man skal holde sin krop sund. Her er det ofte for sent at dyrke motion når først blodproppen har meldt sig. På samme måde gælder det med en købemani. Her er det kedelige råd naturligvis at man skal undgå at købe varer man ikke har brug for og man skal kun handle for et forudbestemt beløb, hvis man lider af den slags drifter.

Værst for ludomaner
Det skal ikke lyde sådan at en shoppe mani ikke er slem. Men den er oftest synlig, hvilket gør at den kan opdages i tide af familie og venner. Når en kvinde pludselig har 50 par sko eller en mand netop har købt sin fjerde motorcykel begynder omgangskredsen typisk at stille spørgsmål. Anderledes er det for ludomanen. Typisk vil der her foregå en form for isolation fra omverdenen og hvis man har kontakt med den pågældende person kan det jo være svært at vide, hvad denne benytter sin tid og penge på – netop fordi spil typisk er forbundet med tabu, hvorimod det at shoppe er forbundet med succespersoner såsom Paris Hilton. Ludomani er noget der foregår i det skjulte.

Søg hjælp
Hvad enten man lider af den købedrift eller spillelyst kan konsekvenserne hurtigt blive alvorlige. Tag en snak med dine vener og bekendte hvis du tror du er på vej ud af en ukontrollabel vej og ellers søg professionel hjælp. Ukontrollerede drifter kan ofte dække over noget andet her i livet. Det kan være en depression eller en flugt fra virkeligheden. Drifter er sunde, men drifter virker bedst i samspil med fornuften.

Pas på tilbagefald
Mange folk er gennem tiderne slubbet af med deres drifter for at se dem vende tilbage. Typisk skal der ikke det helt store til for at gamle mønstre genoptages. Nyere spansk forskning tyder på at vejen ud af spillelidenskab er klart bedst hvis den følges op af terapi. Det kan være samtaleterapi med andre ludomaner eller enkeltkonsultationer med en psykolog, som måske kan hjælpe med at kortlægge de underliggende faktorer der manifesterer sig i ludomani eller købe mani. Det viste sig at terapi mindskede følelserne af angst, skyld og depression – og det er jo netop de symptomer som mange lider af i dag. Nogle bliver shopaholic for at glemme og andre igen vælger spillet eller flasken.

Kommentarer

 1. abercrombie uk
  27. Jun 2012 09:27
  1

  Es war sicherlich interessant für mich, den Blog zu lesen. Danke dafür. Ich mag solche Themen und alles, was mit ihnen verbunden sind. Ich möchte bald mehr zu lesen.

 2. ralph lauren france
  10. Oct 2012 08:21
  2

  De style classique et sobre qui s'appuient sur des couleurs neutres et des dessins aux styles yeux popping vraiment innovant et qui présentent les dernières tendances pour l'horlogerie, vous êtes sûr de trouver ce qu'il vous faut pour tous vos événements importants.

 3. Beats By Dre Cheap
  7. Dec 2012 07:36
  3

  biochimique de F heredite. Felix Le Dantec. Rev. Ph., XXIV, 5, pp. 457-494The aim of this paper is to show of what extreme precision the biochemical explanation of heredity is susceptible, and

 4. Abercrombie France
  10. Dec 2012 02:46
  4

  La partie la conception de ce site est très agréable et à cause de cela, l'interface de ce blog devient convivial. Mais il ya un problème qui est là n'est aucun article particulier ou une description sur le blog est fourni.

 5. Abercrombie France
  14. Dec 2012 10:40
  5

  La partie la conception de ce site est très agréable et à cause de cela, l'interface de ce blog devient convivial. Mais il ya un problème qui est là n'est aucun article particulier ou une description sur le blog est fourni.

Arkiv