Smartlog v3 » Sundheden over alt » Folk dør af druk
Opret egen blog | Næste blog »

Folk dør af druk

18. Jul 2008 11:55, sundhedhelbred

Alene i København dør 200 mennesker årligt af druk. Disse tal fordoblet siden 1980érne. Det er især skrumpelever som er et symptom på længere varende alkoholmisbrug. Skrumpelever kan sagtens ramme alkoholikere med et mere moderat misbrug og som er i stand til i længere perioder at holde nogenlunde styr på deres liv. Netop derfor har mange familier svært ved at forhindre et familiemedlem i at drikke, da denne person typisk vil kunne ”dokumentere” at de har styr på tingene og for eksempel passe deres job. Især alkoholikere der lever alene er svære at få overbevist om at de har et alkoholproblem, da de sjældent har daglig omgang med de samme personer på daglig basis og dermed kan omgivelserne ikke rigtig vurdere hvor omfattende misbruget måtte være.

Danskere drikker igennem
90-95 procent af alle danskere indtager jævnligt store mængder alkohol. Faktisk drikker hver dansker over 14 år 12 liter ren alkohol om året eller hvad der svarer til 800 øl. I modsætning til hvad mange måske tror, så drikker vi i dag langt mere end vi nogensinde har gjort. Dette betyder også at langt flere danskere end tidligere har et alkoholmisbrug. Det stigende misbrug betyder at praktiserende læger har svært ved at sætte tid til at tale med alkoholikere om deres problemer. Der er dog ikke nogen tvivl om at alkoholikere har brug for og ønsker alkoholrådgivning.

Kommentarer

 1. oakley danmark
  8. Jul 2011 03:37
  1

  Jeg beundrer din blog, det fyldte en masse information. Du skal bare få et år i denne blog besøgende!

 2. ralph lauren france
  10. Oct 2012 08:20
  2

  De style classique et sobre qui s'appuient sur des couleurs neutres et des dessins aux styles yeux popping vraiment innovant et qui présentent les dernières tendances pour l'horlogerie, vous êtes sûr de trouver ce qu'il vous faut pour tous vos événements importants.

Arkiv