Smartlog v3 » Sundheden over alt » Derfor drikker de alkohol!
Opret egen blog | Næste blog »

Derfor drikker de alkohol!

21. Feb 2008 23:03, sundhedhelbred

Ligesom en masse andre landes befolkning har indført og distribueret alkohol som en del af kulturen har også en række asiatiske lande taget alkoholismen til sig. Det er et ældgammelt fænomen der har gjort at efterspøgelsen efter alkoholbehandling pludselig er blevet mere interessant og at folk med et alkoholmisbrug tages seriøst - og behandles som den sygdom, det reelt er.

Mange i Asien drikker for meget fordi det er sædvane. Det har man gjort i mange år og man har taget de problemer det har medført undervejs. Desuden har alkohol fungeret i rituelle handlinger, i forbindelse med religion og som almindelige væskindtagelse i mangel af bedre. Hvis alle gik rundt og drak alkohol som vi ellers drikker vand, ville det nok også skabe en række synlige problemer i det vestlige samfund.

I forhold til religionen hvor mange er hinduister eller islamister er det som bekendt forbudt at drikke alkohol, men fordi landenes befolkning er delt op i kaster eller samfundsklasser er det også forskel på hvordan forbuddene tolkes. Desuden er buddhister ikke så strikse i forhold til kokain misbrug

Der mangler tal på hvor mange der er ramt af alkoholisme eller hvor mange der kan betragtes som alkoholikere, men det skønnes at i et land som Nepal drikker 50% af befolkning heraf 100.000-200.000 for meget.

Alkoholpolitikken gør det nemt for alkoholindustrien - det er frit at reklamere for alle former for rusmidler og alkoholiserende stoffer. Der er ingen der vejleder i alkoholafvænnning og ingen der håndhæver nogle love om servering af alkohol.

Arkiv

Relaterede