Smartlog v3 » Sundheden over alt » Alkoholmisbrug ligger til familien
Opret egen blog | Næste blog »

Alkoholmisbrug ligger til familien

26. Sep 2008 14:02, sundhedhelbred

I Danmark er vi vilde med ordsprog som kan simplificere vores verden eller på humoristisk vis ”ramme sømmet på hovedet”. Et par af dem passer særdeles godt på alkoholikere:

- Som far, som søn
- æblet falder ikke langt fra stammen

Disse universelle ordsprog taler deres tydelige billede om at vi i generationer har vist at det er svært at bryde social arv, om så den er positiv eller negativ. Fra naturens side er vi jo lavet til at kopiere vores forældres handlinger.

Dette sker pr automatik eller pr instinkt og skyldes genetisk nedarvede faktorer, som er helt essentielle for vores overlevelse. Uden en evne til at kunne kopiere vores forældres handlinger ville vi simpelthen ikke kunne overleve.

Alkoholisme er genetisk
Omvendt findes der fra naturens side en mulighed for at skrue op og ned for vores forskellige drifter og instinkter. Dette skyldes at to mennesker der får børn, blander deres gener og derved vil nogle af børnene fra fødslen være disponeret til at have en lidt større og andre en lidt mindre tendens til fx alkoholisme – især hvis det allerede ligger til familien.

Er der tendens til alkoholisme i din familie?
Hvis alkohol er en integreret del af dine familiemedlemmers liv, kan der være en stor risiko for at du før eller siden vil ende i et alvorligt alkoholmisbrug. Her er det værd at huske på at misbrug ikke nødvendigvis betyder at du havner på bænken, men blot at alkoholen samlet set, har en stor negativ påvirkning på dit liv. Føler du derfor at alkoholen fylder mere end den bør gøre og har du svært ved at holde dig fra flasken, er dette tegn på, at du kan være ved at udvikle et problematisk afhængighedsforhold til alkohol. Du bør derfor øge professionel hjælp.

Kommentarer

 1. abercrombie uk
  27. Jun 2012 09:29
  1

  Es war sicherlich interessant für mich, den Blog zu lesen. Danke dafür. Ich mag solche Themen und alles, was mit ihnen verbunden sind. Ich möchte bald mehr zu lesen.

 2. ralph lauren france
  10. Oct 2012 08:21
  2

  De style classique et sobre qui s'appuient sur des couleurs neutres et des dessins aux styles yeux popping vraiment innovant et qui présentent les dernières tendances pour l'horlogerie, vous êtes sûr de trouver ce qu'il vous faut pour tous vos événements importants.

Arkiv