Smartlog v3 » Sundheden over alt » Alkohol gør folk voldsmænd
Opret egen blog | Næste blog »

Alkohol gør folk voldsmænd

29. Oct 2008 13:59, sundhedhelbred

Hvis man kigger i politi statistikkerne sker vold oftest sent på aftenen og i forbindelse med alkohol. Man kan sagtens argumentere for at det egentlig ikke er alkoholens skyld, men mennesket for udfører voldshandlingen. Det er også rigtigt fordi ethvert voksent menneske har sit individuelle ansvar. Problemet med alkohol er bare at virkningen kommer snigende og bedøver fornuften og mange registrere derfor ikke virkningen før det er for sent. Helt klassisk er det således at jo fuldere man er og jo større ens alkoholmisbrug er, jo mere benægter man det.

Fordrukken far og voldsmand
Her er et eksempel fra det virkelige liv, hvor en alkoholiker, som havde haft en ulykkelig barndom ender med at banke sin far. Drengen, lad os kalde ham Emil, var vokset op i et drankerhjem. Ofte fik han tæv af faderen når han var fuld, således også på dagen til sin konfirmationsfest, men da faderen langt om længe sent på aftenen var blevet sanseløst beruset gennembankede sønnen ham fuldstændig. Forholdet til faderen forblev selvsagt dårligt, men sønnen gik i faderens spor og endte selv som alkoholiker, plaget af barndommens omsorgssvigt.

Hvorfor ender sønnen der?
Omsorgssvigtede børn (også dem der er blevet voksne) er tit meget følsomme og har oftest stadig brug for omsorg. Problemet er at de selv har svært ved at give den selv samme omsorg og har af naturlige årsager lært at man ikke kan stole på andre folk. Disse egenskaber gør det svært at knytte nære relationer til andre mennesker og således kan flasken blive en trøst. Eller rettere en flugt fra virkeligheden. Derfor føler mange med et alkoholproblem at der er en god grund til at netop de drikker.

Har brug for hjælp
Egentlig ønsker langt de fleste som lider af alkoholafhængighed at blive flasken kvit. Det er kun de allerfærreste som virkelig ønsker at drikke sig ihjel. Dem der ønsker at dø begår – desværre – oftest selvmord. Drankeren har derfor brug for hjælp, men må også gøre sig selv klart, at selvom livet indtil videre ikke har været en dans på roser, er han eller hun selv herre over fremtiden. Mange føler sig dog låst fast i et ubrydeligt mønster. Men en stor del af dette mønster består også systematisk i at lyve overfor sig selv. Netop derfor kan det være en god idé at prøve eksempelvis Minnesotakuren, da de folk som man kommer i behandling hos netop er tørlagte alkoholikere.

Kommentarer

 1. abercrombie uk
  27. Jun 2012 09:28
  1

  Es war sicherlich interessant für mich, den Blog zu lesen. Danke dafür. Ich mag solche Themen und alles, was mit ihnen verbunden sind. Ich möchte bald mehr zu lesen.

 2. ralph lauren france
  10. Oct 2012 08:21
  2

  De style classique et sobre qui s'appuient sur des couleurs neutres et des dessins aux styles yeux popping vraiment innovant et qui présentent les dernières tendances pour l'horlogerie, vous êtes sûr de trouver ce qu'il vous faut pour tous vos événements importants.

 3. Abercrombie France
  10. Dec 2012 02:47
  3

  La partie la conception de ce site est très agréable et à cause de cela, l'interface de ce blog devient convivial. Mais il ya un problème qui est là n'est aucun article particulier ou une description sur le blog est fourni.

 4. Abercrombie France
  14. Dec 2012 10:40
  4

  La partie la conception de ce site est très agréable et à cause de cela, l'interface de ce blog devient convivial. Mais il ya un problème qui est là n'est aucun article particulier ou une description sur le blog est fourni.

Arkiv