Smartlog v3 » Sundheden over alt » 10 % af hele befolkningen er alkoholikere
Opret egen blog | Næste blog »

10 % af hele befolkningen er alkoholikere

22. Jul 2008 13:47, sundhedhelbred

På Bornholm findes der et frivilligt korps, som om natten sørger for at der er ro og orden i gaderne. Korpset fik besøg af 2 misbrugskonsulenter som fortalte om det at have at gøre med folk der har et alkoholmisbrug.

De frivillige natteravne er typisk helt almindelige mennesker, er derfor er det vigtigt at kunne tackle et møde med en alkoholiker som muligvis er langt ude i tovene og er desperat for at få en person til at lytte til sine problemer.

Det kan være svært for at vide hvilken tilgang man skal møde disse mennesker med især hvis de er stangberusede. Det nytter jo ikke noget at fortælle dem at de skal gå hjem og sove rusen ud og møde op mandag morgen på et behandlingshjem for alkoholikere.

Men natteravnene har dog stadig et behov for at kunne forstå og tale om alkoholrådgivning.

10 % er alkoholikere
I Danmark regner man med at omkring 10 % af hele befolkningen er alkoholikere. Der er derfor ikke tale om en minoritetsgruppe og slet ikke en fredag eller lørdag aften, hvor der typisk er godt gang i gaden og på barerne.

Især i de små lokale samfund er det ikke sjovt at have et familiemedlem med alkoholproblemer. Derfor er det vigtigt hurtigt at gribe til handling inden misbruget eskalerer, for eksempel ved hjælp af en Minnesotakur.

Arkiv